Analiză: Merită să cumperi Dacia Logan ca mașină second-hand?

0
1800
Sursa foto: autobild.de

Dacia Logan este acum disponibilă ca vehicul rulat la un preț de neegalat. Merită totuși investiția ca mașină second-hand? Nemții de la AUTO BILD au făcut o analiză extinsă! Vezi toate avantajele și dezavantajele din analiză.

Celebra Dacia Logan a fost analizată de către jurnaliștii de la AUTO BILD din Germania, în încercarea de a trage o concluzie simplă: se merită sau nu să cumperi un Logan ca autoturism second-hand?

Dacia Logan II

Perioada de producție : din 2012
Motoare: 73 CP (SCe 75) până la 90 CP (TCe 90 și dCi 90)
Preț: de la 4500 euro
Siguranța ocupanților (Euro NCAP crash test 2014): trei stele

Dacia Logan MCV '2013–16
Sursa foto: wheelsage.org

Nemții o consideră a fi o mașină cinstită produsă în România. Tehnologia mai veche de la Renault a presupus o economie privind costurile de dezvoltare. Rezultatul nu este unul atrăgător, dar nici inestetic. A doua generație arată mai modernă și a creat totodată accente off-road vizuale, dacă analizăm varianta Stepway din 2017 . ESP și airbag-urile laterale erau disponibile doar începând cu a doua generație, iar în 2014, Dacian Logan a primit doar trei stele la testul de accident Euro NCAP.

Dacă ne raportăm la spațiu, modelul Logan este relativ mic, însă ca versiune MCV permite un maxim de 1518 litri de bagaje. Valoarea sa de piață se păstrează peste medie, iar nivelul de preț din piață puțin „piperat”. Ca opțiuni de motorizare, pot fi găsite versiunile pe benzină, motorină și GPL. Sfatul AUTO BILD este micul motor turbo pe benzină de 0,9 litri cu trei cilindri și 90 CP: are suficientă putere și consumă puțin. Cu toate acestea, nu trebuie să vă așteptați la o plăcere în a conduce, fiind totuși relativ lentă și proiectat pentru a fi subvirajat.

Probleme constate?

Prea multe spun nemții. Cei care plătesc puțin pentru o mașină, în mod evident vor economisi și pentru întreținere. Rezultatul e dat de multe neajunsuri. Au existat reclamații cu privire la parbrizele care se zgârie rapid, fiind totodată rechemate în service din cauza problemelor cu etrierele de frână și airbagul șoferului.

Dacia Logan I

Perioada de producție: 2005 – 2012, MCV – 2013
Motoare: 68 CP (dCi) – 105 CP (1,6 16V)
Preț: de la 750 euro
Siguranța ocupanților (Euro NCAP crash test 2005): trei stele

Cat costa Dacia Logan MCV in Marea Britanie | Mobile
Sursa foto: ziare.com

Un automobil minimalist pentru scopul clar de a te transporta de la punctul A în punctul B. Aproape la fel de simplu ca un vehicul utilitar și totodată ieftin de neegalat. Prima generație de Logan a fost lansat în 2005 cu un preț de 7200 de euro și chiar ani mai târziu a fost cu doar cu câteva sute de euro mai scump. Sub caroseria considerată de către germani spartană, se află tehnologia veche de la Renault. Prețul redus a fost posibil doar făcând rabat la unele opțiuni? airbagurile laterale și servodirecția lipseau în cazul versiunii de bază. 

Șasiul robust și cursa lungă a suspensiei dezvăluie gene specifice Europei de Est. Modelul MCV a fost popular printre familiile, meșteșugarii dar și printre șoferii de taxi: opțional era disponibil cu șapte locuri și până la 2350 de litri de spațiu pentru bagaje. În Rusia, Dacia Logan a avut a parte de o a doua viață, redenumit ca Lada Largus din 2012. 

Probleme constate?

Mecanicii de service se plângeau adesea de calitatea slabă a vopselei. În service s-au plâns totodată de probleme la sistemul de aprindere, pompe de combustibil, cablurile de aprindere, senzori la axul de came, încuietori slabe dar și baterii care nu țin prea mult.

Evaluarea TÜV

Trenul de rulare:

Cu privire la suspensii, în cazul ambelor generații, veștile nu sunt deloc bune. Problemele mari sunt în principal la direcție și caseta de direcție, dar preponderent în cazul modelelor vechi.

Sistem de iluminat

Examinatorii au constatat deficiențe semnificative în atât în cazul luminilor de întâlnire, cât și în cazul stopurilor. Cu toate acestea, sistemul de semnalizare a fost mereu sub media defectelor.

Sistem de frânare

Discurile de frână și frâna sunt puncte slabe în ceea ce privește modelul Logan . Rata de defecte este peste medie în aproape toate analizele comparative. Furtunele de frână în cazul celor cu o vechime între șase și nouă ani reprezintă probleme majore. Doar liniile de frână și frâna de mână sunt mai bune decât media.

Protejarea mediului înconjurător

Nemții au catalogat dret instabil sistemul de evacuare al primei generații de Dacia Logan, care o consideră drept o problemă constantă și neplăcută. Nici a doua generație a lui Dacia Logan nu excelează la acest capitol. Pe de altă parte, tinde să piardă ulei de la motor. De cele mai multe ori, testele de noxe reprezintă un impediment major în drumul către obținerea unui nou ITP. 

Concluzia nemților:

Prețul scăzut la achiziție poate deveni foarte scump pe termen lung. Dacia Logan este încă de neegalat în ceea ce privește prețul de cumpărare, dar cu toate acestea, problemele timpurii cu suspensia, direcția, luminile , frânele și evacuarea creează o stare de neplăcere și nesiguranță, în special cu prima generație de Dacia Logan. De cele mai multe ori, în cadrul inspecțiilor ITP, nemții fiind nevoiți să acorde „cartonașul roșu”. 

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here