Guvernul refuză majorarea alocațiilor. PSD reacționează: „Vom sesiza CCR”

0
998
Sursa foto: zf.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că Guvernul ar putea aproba o ordonanță de urgență pentru a opri majorarea alocațiilor copiilor în acest an.

Social-democrații vor Sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie, așa cum prevede în prezent legea, anunță vicePreședintele PSD Mihai Tudose.

Evident că da (vom sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie- n.r.). În mod cert, da. Dar ne-am obișnuit cu declarațiile lor… Și Orban a declarat când era prim-ministru: < Știu că mă obligă legea să cresc pensiile, să dau alocațiile, dar nu o fac>, ceea ce într-un stat normal pleca acasă”, spune Mihai Tudose.

El menționează că PSD va epuiza toate mijloacele legale pentru ca alocațiile copiilor să fie majorate.

Dl. Cîțu spune că și dacă trece legea în forma asta, el nu o va aplica, că va da ordonanță și o va bloca. Ăștia sunt...”, conchide social-democratul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că Guvernul ar putea aproba o ordonanță de urgență pentru a opri majorarea alocațiilor copiilor în acest an.

La începutul anului am discutat despre o singură creștere anul acesta a alocațiilor. Dacă nu se fac amendamente în Parlament, va trebui să dăm ordonanță de urgență”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevedea o dublare a alocaţiilor. Majorarea urma să se facă în cinci etape, iar primele două au fost deja respectate. Celelalte trei erau prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022.

La finalul anului trecut, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here