Cât câștigă un angajat în România. Orașele unde se găsesc cele mai mari salarii medii

0
251
Sursa foto: zf.ro

În Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov şi Iaşi sunt cele mai mari salarii medii în martie, unde angajaţii câştigă, în medie, între 3.500 şi peste 4.700 lei net/lună. Oradea nu se află nici pe listă, în ciuda reclamelor de comparație cu alte orașe europene.

Cu un salariu mediu de 720 de euro net pe lună, un angajat din România câştigă de patru ori mai puţin decât media salarială a tuturor statelor UE, scrie Ziarul Fianciar.

Totuşi, salariile vor continua să crească pentru că angajatorii au reluat recrutările atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov şi Iaşi sunt zonele cu cele mai mari salarii medii în martie. Aici angajaţii câştigă, în medie, între 3.500 şi peste 4.700 de lei net pe lună.

Un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, 4.700 de lei net în luna martie a acestui an, cu 400 de lei mai mult faţă de perioada similară din 2020. Adică o creștere de 8%.

Florin Go­dean, country mana­ger la firma de recrutare Adecco România şi Un­garia, a declarat că toţi locuitorii care au avut o educaţie mai bună au plecat spre Capitală pentru salarii mai mari și pentru dezvoltarea carierei.

În ultimul an, cel mai mult au crescut salariile angajaţilor din Braşov, Iaşi, Bihor şi Timiş, iar cei mai câștigați, evident, sunt cei din IT și Telecom.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here