Mașinile diesel și cu benzină, eliminate din UE în 14 ani

0
1254
Sursa foto: mergebrici.ro

În următorii 14 ani, mașinile diesel și cele pe benzină ar putea deveni istorie. Emisiile ar trebui reduse cu 60% până în 2030.

Vești proaste pentru pasionații de mașinii cu motoare termice. Se dorește de la nivel înalt ca în 14 ani motoarele diesel și benzină să devină istorie.

Comisia Europeană vrea să le interzică și să facă loc pentru autoturismele electrice. Drept răspuns, producătorii auto germani spun că e o idee proastă.

Tehnologiile vor fi restricționate la o singură opțiune într-un timp prea scurt, fără să fie luate în calcul interesele clienților“, transmite Asociația Germană a Industriei Auto, care trage totodată și un semnal de alarmă: lipsește evaluarea măsurii!

Nu va însemna doar sfârșitul motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibridului plug-in. În Germania, companiile vor investi 150 de miliarde de euro pentru această transformare numai până în 2025. Iar în următorul deceniu, ar fi afectate peste 200.000 de locuri de muncă. În plus, infrastructura stațiilor de încărcare nu e dezvoltată suficient în Europa.

Restricționarea tehnologiilor la o singură opțiune într-o perioadă atât de scurtă este discutabilă și, în plus, nu ia în considerare în niciun fel interesele consumatorilor”, a transmis Verband der Automobilindustrie (VDA).

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here