Caniculă în România! Cod roșu și portocaliu în jumătate din țară. Vezi care sunt zonele în care temperaturile ajung la 41 de grade Celsius

0
1353
Sursa foto: digi24.ro

ANM a emis miercuri dimineață o avertizare meteo cod roșu de caniculă, valabil în șapte județe din vestul țării. În urmă cu doar o zi, meteorologii anunțau primul cod portocaliu din această vară.

Avertizarea cod roșu de caniculă vizează temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat în zilele de 24 și 25 iunie, iar zonele afectate sunt județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele menționate mai sus se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce sunt comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Sursa foto: alephnews.ro

Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. Pe durata nopții, valorile termice nu vor scădea în general sub 20-24 de grade. De asemenea, în aceeași perioadă, Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei se va afla sub o avertizare cod portocaliu de caniculă.

Astfel, în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here