Automobilele electrice în Europa: 70% din stațiile de încărcare se află în Olanda, Franța și Germania. România se află departe de top!

0
323
Sursa foto: sgkplanet.com

Topul țărilor europene ce au implementat stații de încărcare electrice este condus de Olanda, Franța și Germania. România este departe de acest top.

Potrivit unei analize realizate de publicația italiană La Repubblica și citate de Rador, Olanda, Franța și Germania conduc detașat topul țărilor europene în ceea ce privește numărul de stații de încărcare.

Asociația europeană a producătorilor de automobile (ACEA) arată că 70% din toate stațiile de încărcare din Europa ar fi amplasate în aceste trei țări, o adevărată performanță dacă se ia în considerare faptul că acestea reprezintă doar 23% din suprafața totală a UE.

Restul de 30% din stații ar fi amplasate pe restul de 77% din teritoriul european. Cifrele vorbesc de la sine: în Olanda există 66.665 de stații, în Franța 45.751 și în Germania 44.538.

România, care este de aproximativ șase ori mai mare decât Olanda, are doar 493 de puncte de încărcare, sau 0,2% din totalul UE. Italia se află, în schimb, pe locul patru, cu un procent de 5,8%, cu mult în urma Germaniei, care deține 19,9%.

Oricine dorește să cumpere un vehicul electric, sau cu celule de combustibil, depinde de o infrastructură de încărcare sau alimentare, fie acasă, fie la serviciu, sau pe drum”, a declarat directorul general al ACEA, Eric-Mark Huitema. „A sosit timpul ca guvernele din întrega Europă să accelereze cursa către o mobilitate mai ecologică”.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here