Șefa temutului clanul mafiot Camorra, Maria Licciardi, a fost arestată pe un aeroport din Roma

0
394
Sursa foto: then24.com

Poliţia italiană a arestat o femeie despre care procurorii spun că ar fi şefa grupării mafiote Camorra din Napoli, grupare considerată mai violentă decât ’Ndrangheta din Calabria şi Cosa Nostra.

Maria Licciardi a fost arestată pe Aeroportul Ciampino din Roma, de unde urma să decoleze către Spania, pentru a-și vizita fiica. Femeia, acum în vârstă de 70 de ani, cunoscută ca „a piccerella” în dialectul local („cea mică”) ar fi condus influentul clan Camorra din Napoli, unde mafia se concentrează pe traficul cu droguri.

Sursa foto: dw.com

Unul dintre fraţii săi trebuia să preia conducerea grupului din zonă în anii 80, dar el a decedat în închisoare, spune scriitorul şi jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Așa că Maria Licciardi a preluat conducerea mafiei din Napoli, împreună cu alți doi frați de-ai săi, cunoscuți pentru măsurile de precauţie şi cruzimea lor.

Potrivit presei italiene, Licciardi este suspectată de mai multe infracţiuni, inclusiv crimă, extorcare şi fraudă. Ministrul de interne, Luciana Lamorgese, i-a felicitat pe poliţişti pentru arestarea ei.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here