Volkswagen a scos carnea din meniul angajaților. Vezi aici motivul producătorului german

0
832
Sursa foto: nwzonline.de

Angajații Volkswagen vor avea meniul de la cantină schimbat radical! De pe meniul uzinei din Wolfsburg urmează să dispară carnea, inclusiv celebrul currywurst, o specialitate gastronimică germană.

Puțină lume știe că pe lângă automobile, Volkswagen produce și currywurst. Da, ați citit corect, iar în 2017 producătorul auto german a produs nu mai puțin de 6.7 milioane de cârnați currywurst, dintre care 40% au fost consumați îm fabricile Volkswagen.

Currywurst este o specialitate gastronomică berlineză – cârnat feliat acoperit cu pudră de curry şi ketchup – care are şi o zi naţională ce îi este dedicată. Dintre cele 1.500 de varietăţi de cârnaţi din Germania, currywurst este dintre cele mai deosebite, fiind servit adeseori pe o farfurie din carton alături de chipsuri.

Pasionați sau nu de acest preparat, angajații celor de la Volkswagen vor avea un nou tip de meniu pentru pauzele de masă, în contextul în care, constructorul de la Wolfsburg va face tranziția spre o dieță fără carne pentru angajații săi.

Conform unei note interne citate de DPA, peste câteva săptămâni, atunci când angajaţii de la uzina de la Wolfsburg vor reveni din vacanţa de vară, vor constata că toate felurile servite la cantină vor fi fără carne. Peştele va continua să fie servit din când în când.

Motivul acestei schimbări vine ca urmare a faptului că mulţi angajaţi şi-au exprimat preferinţa pentru alternative vegetariene şi vegane, susţine documentul intern, adăugând că o reducere a consumului de carne ajută de asemenea la protejarea mediului înconjurător.

„Vremea când bucătăria vegetariană era tratată la fel ca bucătăria soacrei a apus în sfârşit”, a declarat un purtător de cuvânt de la Federaţia hotelurilor şi restaurantelor din Germania (Dehoga).

Un meniu fără carne a fost deja introdus cu succes la birourile Volkswagen din oraşul Hanovra.

Însă carnivorii de la Volkswagen nu trebuie să dispere. Currywurst vor fi în continuare disponibili la vânzătorii ambulanţi de peste drum de uzina de la Wolfsburg, la fel ca şi în aproape toată Germania.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here