Vrei să te muţi din România? Un oraş superb din Italia te va plăti cu 33.000 $ ca să te muţi acolo

0
1458
Sursa foto: wallpaperacceess.com

Dacă ai visat mereu la o viaţă nouă departe de haos, a sosit acum această oportunitate odată cu o schemă de atragere a noilor locuitori într-o regiune superbă din Italia.

Potrivit luxurylaunches.com, regiunea Calabria, aflată în sudul Italiei, oferă 33.000 $ oamenilor care vor să se mute în câteva dintre cele mai frumoase locuri din zona sa rurală. Scopul este de a inversa trendul demografic negativ al regiunii. Satele de acolo au o populaţie de mai puţin de 2000 de locuitori. Schimbarea adresei tale permanente va fi însoţită de un venit lunar plătit de autorităţile locale. Totuşi, plata va veni dacă este îndeplinită condiţia ca noii rezidenţi să-şi înceapă propriul business acolo sau să se angajeze în cadrul unuia din business-urile existente .

Gianpietro Coppola, primarul unuia dintre oraşele incluse în această schemă, declară: „Vrem ca acesta să fie un experiment de incluziune socială. Vrem să atragem oameni care să trăiască în regiune, să se bucure de priveliştea de aici şi să folosească locurile din oraş pustii acum, precum spaţiile de conferinţă dotate cu Internet la viteze mari. Turismul impredictibil şi casele vândute cu un euro nu reprezintă cele mai bune modalităţi prin care să reanimăm sudul Italiei”. 

Toţi aplicanţii trebuie să aibă până în 40 de ani şi să fie dispuşi să se relocheze în într-un interval de 90 de zile de la momentul în care au fost acceptaţi în schemă. Aplicanţii ar putea să primească plăţi cuprinse între 950 $ şi 1.200 $ pe lună pentru o perioadă de doi sau trei ani sau un grant oferit o singură dată oferit pentru lansarea unui business.

Până acum, mai mult de 832.000 $ au fost alocaţi aceste scheme. Oraşele implicate sunt deocamdată Aieta, Albidonia, Bova, Caccuri, Civita, Samo şi Precacore, Sant’Agata del Bianco, San Donato di Ninea  şi Santa Severina.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here