Atenție: De vineri, 13 august, la frontierele UE vor fi acceptate doar certificate digitale de vaccinare, testare sau boală

0
977
Sursa foto: ec.europa.eu

Dacă ai în plan să călătorești în următoarea perioadă în afara granițelor, trebuie să ai în vedere că începând de azi, la frontierele UE sunt acceptate DOAR certificatele digitale!

Începând de vineri, 13 august, pentru trecerea frontierelor de stat la nivelul ţărilor Uniunii Europene vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/, informează Platforma Naţională de Vaccinare.

Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar asta înseamnă intrarea în carantină conform legislației din fiecare stat membru.

Comunicatul integral al Guvernului:

Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului national al României. 

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here