Premierul Cîțu a recunoscut că a fost arestat în SUA pentru că a condus un autoturism băut.

0
1379
Sursa foto: digi24.ro

Premierul Florin Cîțu a recunoscut miercuri că a condus un autoturism băut fiind în SUA, motiv pentru care a fost condamnat 2 zile la închisoare și plata unei amenzi. Florin Cîțu este primul premier român cu o condamnare penală!

Premierul a recunoscut, miercuri, că a fost prins băut la volan în Statele Unite acum 20 de ani. El a precizat că a plătit amenda și că este vorba despre „o contravenție”.

Pe 26 martie 2001, judecătorul Thomas R. Hronek, de la un tribunal districtual din Iowa, Statele Unite, l-a condamnat pe Florin Cîțu la două zile de închisoare și o amendă de 1.000 de dolari, pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, potrivit datelor dosarului, menționate pe site-ul guvernamental Iowa Courts Online Search.

Procesul a durat mai puțin de patru luni, deși actualul premier, care avea 28 de ani la acea dată, a pledat mai întâi nevinovat pentru ca apoi să se răzgândească și să recunoască faptele.

Pe lângă amenda de 1.000 de dolari, Florin Cîțu a fost obligat să plătească suprataxe și costuri în valoare de 355 de dolari. Cîțu a avut de plătit în plus și serviciile unui avocat, dar firește, suma nu apare pe portalul instanțelor. El a fost reprezentat de un avocat pe nume Gerald Anthony Lyman Moothart.

Procesul pas cu pas


– 3 decembrie 2000 – Florin Cîțu este prins la volan după ce a consumat băuturi alcoolice în statul Iowa din Statele Unite
– 4 decembrie 2000 – are loc prima evaluare a dosarului la tribunal
– 8 ianuarie 2001 – Florin Cîțu informează în scris instanța că pledează nevinovat
– 9 ianuarie 2001 – procesul este preluat de judecătorul Thomas R. Hronek
– 26 februarie 2001 – Florin Cîțu se răzgândește și informează în scris instanța că pledează vinovat
– 26 martie 2001 – Judecătorul Thomas R. Hronek pronunță sentința: două zile de închisoare și 1.000 de dolari amendă.

La amendă au fost adăugate și alte costuri, astfel că Florin Cîțu a fost pus să plătească 1.355 de dolari.

Mai multe detalii pe Libertatea.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here