Se rupe lanțul de iubire? USR ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîţu

0
207
Sursa foto: luba.ro

Se anunţă o întâlnire cu scântei între premierul Florin Cîţu, tot mai contestat, şi aliaţii din USR-PLUS. 

Întrevederea are loc după ce-au ieşit la iveală informaţii din trecutul controversat al prim-ministrului României. 

După ce s-a aflat de detenţia din SUA a premierului, coaliţia de guvernare este la un pas să se destrame. 

Voci din USR-PLUS cer tot mai insistent ca Florin Cîţu să rămână fără sprijin politic şi să plece din fruntea Executivului. 

Premierul se va confrunta, aşadar, în şedinţa de luni, cu cei mai aprigi contestatari ai săi, cei de la USR-PLUS. O şedinţă care va fi cu siguranţă tensionată, în care lui Cîţu i se vor cere explicaţii. 

În acelaşi timp, premierul îi critică pe cei de la USR-PLUS şi spune că nu are de ce să primească lecţii de morală de la ei, după ce n-au fost capabili să rezolve problema trenului plin cu copii, care au stat o noapte întreagă pe câmp fără mâncare şi apă.

Cîţu este contestat puternic de cei din USR. De altfel, conducerea formaţiunii s-a întâlnit de urgenţă la sfârşitul săptămânii trecute, unde foarte multe voci care au cerut, din nou, retragerea sprijinului premierului şi chiar ieşirea de la guvernare. 

După cum spun surse USR, relaţia în coaliţia de guvernare va fi una tensionată şi lipsită de încredere în deciziile premierului. 

Liderii USR-PLUS consideră că Florin Cîţu nu mai are credibilitate

Liderii USR-PLUS consideră că Florin Cîţu nu mai are credibilitate şi nici moralitatea de a conduce un guvern.

Ca să nu ia o decizie pripită, liderii USR au decis să ceară mai multe explicaţii premierului în şedinţa Coaliţiei, ca să vadă dacă şi în ce condiţii mai pot continua.

Ba mai mult, el susţine că cei din USR sunt supăraţi din cauza rectificării bugetare, pentru că ministerele USR au primit mai puţini bani decât au cerut şi că acesta este realul motiv de nemulţumire al lor.

Stelian Ion, despre dosarele lui Florin Cîțu din SUA: „Afectează toată echipa. E o chestiune de încredere”

Stelian Ion, ministrul Justiției, a comentat scandalul în care se află Florin Cîţu cu dosarele din SUA. Acesta a apreciat că dezvăluirile din trecutul premierului afectează întreaga echipă guvernamentală şi a subliniat necesitatea clarificării tuturor informațiilor.

„Niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit”, spune acesta.

Ceea ce iese în spaţiul public despre oricare dintre noi, din echipa guvernamentală, afectează toată echipa. Este o chestiune de încredere. Încrederea se clădește cu greu şi se dărâmă foarte ușor”, a mai spus Stelian Ion.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here