Tragedie pentru Emeric Ienei! Soția sa, o fostă mare sportivă, a încetat din viață

0
915
Sursa foto: digisport.ro

Tragedie în familia lui Emeric Ienei. Soția celebrului antrenor, o fostă mare sportivă și ea la rândul său, s-a stins din viață astăzi, la 75 de ani.

Ileana Gyulai Ienei avea 75 de ani și s-a stins din viața miercuri dimineață. Anunțul a fost făcut de ce de la Steaua TV, pe rețelele de socializare. Soția lui Ienei a făcut performanță în scrimă. Este campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la JO de la Mexic, din 1968 și Munchen, 1972.

Ileana Gyulai Ienei, soția antrenorului care a realizat cea mai mare performanță a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viață, la vârsta de 75 de ani.

Campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) și Munchen (1972) cu echipa de floretă a României”, se arată pe pagina Steaua TV.

Ileana Gyulai Ienei a dezvăluit, într-un interviu pentru sursa citată, în urmă cu un an, cum a fost cariera ei de sportivă și cum a trăit succesul soțului său de la Sevilla, din 1986.

„După ce am câștigat Campionatul Național cu Satu Mare, atunci Steaua s-a gândit că ar fi cazul să ne ia, trei fete tinere. Imediat ne-a și legitimat la Steaua. Era foarte frumos, era o altă viață, colectivul era foarte strâns și eram ca și frați și surori. Nu ne interesau banii, nu ne interesa nimic. Doar succesul și să avem rezultate. Am muncit foarte mult, dar a și meritat.

Ne-au lăsat să mergem la Sevilla, dar ne-au interzis să mergem la meci. Am stat singură la hotel, mă uitam, mă frământam, aveam emoții mari. După ce s-a terminat au revenit băieții la hotel și am sărbătorit victoria. A fost o fericire ieșită din comun”, a spus soția lui Ienei.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here