O turistă olandeză, arestată după ce a făcut salutul nazist în fața lagărului de la Auschwitz

0
1091
Sursa foto: timeofisrael.com

O turistă olandeză a fost reținută și amendată după ce a schițat salutul nazist în fața porții fostului lagăr de exterminare Auschwitz-Birkenau. Aceasta a declarat polițiștilor că gestul său a reprezentat o glumă proastă.

O turistă olandeză a fost amendată și arestată în Polonia deoarece a schițat salutul nazist în fostul lagăr de exterminare de la Auschwitz-Birkenau. După ce a fost reținută de către polițiști, femeia a spus că gestul său a fost o glumă nepotrivită, în fața aparatului de fotografiat.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a fost reținută de polițiștii polonezi după ce a schițat salutul nazist la intrarea în fostul lagăr de exerminare, unde apare scris cunoscutul slogan nazist „Arbeit macht frei” (n.r. „Munca te face liber”).

Femeia – al cărei nume nu a fost dezvăluit – a fost ulterior acuzată de implicare în propagandă nazistă. Procurorii au emis o amendă, pe care aceasta a fost de acord să o plătească, relatează BBC.

Femeia a declarat că gestul a fost o glumă proastă, relatează agenția de știri PAP din Polonia.

Ea a pozat pentru o fotografie făcută de soțul ei la momentul respectiv.

Nu este prima dată când străinii sunt reținuți pentru promovarea propagandei naziste în Polonia. Această acuzație poate duce la o pedeapsă de până la doi ani de închisoare. În 2013, doi studenți turci au fost condamnați fiecare la șase luni de închisoare, cu suspendare, timp de trei ani. În același timp, aceștia au fost amendați pentru un salut nazist similar la Auschwitz.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here