Forțele armate ruse au neutralizat apărarea antiaeriană a Ucrainei și au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene

0
1080

Forțele armate ruse au neutralizat apărarea antiaeriană a Ucrainei și au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operațiunii militare lansate de Moscova, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Forțele armate ruse au neutralizat apărarea antiaeriană a Ucrainei și au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operațiunii militare lansate de Moscova, a anunțat Ministerul rus al Apărării. „Mijloacele de apărare aeriană ale forțelor armate ucrainene au fost neutralizate. Infrastructura bazelor aeriene ale armatei ucrainene este scoasă din funcțiune”, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Forțele terestre rusești au pătruns în Ucraina din mai multe direcții, a anunțat serviciul ucrainean de pază a frontierei. Oficialii de frontieră au declarat că vehicule militare rusești, inclusiv tancuri, au trecut granița în mai multe puncte din nordul țării, precum și în peninsula Crimeea din sud.

Rusia riscă o „izolare fără precedent”, afirmă UE

Rusia riscă o „izolare fără precedent” din cauza acțiunii sale militare în Ucraina, a avertizat șeful diplomației Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, care a declarat că blocul pregătește cel mai mare pachet de sancțiuni din istoria sa.

UE, a declarat Borrell, trebuie să adopte „cel mai robust și mai sever pachet de sancțiuni pe care l-am implementat vreodată”, iar odată cu acesta „conducerea Rusiei se va confrunta cu o izolare fără precedent”. Liderii celor 27 de state membre ale UE vor organiza joi un summit de urgență pentru a aproba sancțiunile.

Cel puțin opt persoane au fost ucise și nouă au fost rănite de bombardamentele rusești, afirmă un consilier al ministrului de interne ucrainean, relatează Xavier Colas. Rusia lansează atacuri masive aeriene și terestre împotriva țării vecine. Nu numai în regiunea Donbas: polițiștii de frontieră ucraineni raportează că coloane militare rusești au trecut granița ucraineană în regiunile Cernihov, Harkov și Lugansk.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here