VAG a dezvolta vechiul motor V6 TDI de trei litri sa functioneze pe Diesel Vegetal-Hydrotreated Vegetable Oil (HVO)

0
1297
Sursa foto: pinterest.com

Audi parte a Grupului VAG se mandreste ca a dezvoltat vechiul motor V6 TDI de trei litri sa functioneze pe diesel vegetal! Atentie nu vorbim de bio diesel pentru ca motorina vegetala nu utilizeaza petrolul, adica emisiile sunt extrem de scazute.

Acesta este primul pas real prin care germanii se misca pentru a contracara explozia masinilor electrice care nu ofera nici putere, nici autonomie si nici un cost real de achzitie decent.

Un automobil de clasa medie cu un diesel V6 de 286 CP si 600 Nm ajunge la 100 de km/h in doar 5 secunde si consuma in medie doar 8 litri la fiecare 100 de km. Autonomia sa depaseste 800 de km indiferent ca afara este IARNA sau ca afara este vara si mergi cu instalatia de AC pornita.

CE ESTE COMBUSTIBILUL DIESEL VEGETAL?

In primul rand cand vorbim de HVO, vorbim de un combustibil realizat prin hidrogenerare a uleiului vegetal.

Acest procedeu poate sa fie utilizat in egala masura pentru a da nastere unor combustibil vegetali precum benzina vegetala, propan vegetal sau chiar si kerosen vegetal pentru industria aeronautica!

Si pentru fanii masinilor care merg pe GPL atunci cand produci diesel vegetal produci automat si GPL care poate sa fie utilizat si pe vechile masini fara nici cea mai mica modificare.

In final, o masina diesel care avea emisii de CO2 de 180 g/km pe motorina, atunci cand trece pe motorina vegetala va avea emisii reale doar de 18 g/hm CO2!

Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) este o motorină obținută din uleiuri vegetale sau prin tratarea unor deșeuri din industria alimentară.

Uleiul vegetal hidrotratat cunoscut la noi drept biodiesel poate reduce emisiile de CO2 cu procente cuprinse între 70 și 95 la sută în comparație cu motorina fosilă.

Si pentru fanii diesel-ului trebuie spus ca HVO are o cifra cetanica mai mare decat cea a motorinei clasice care duce automat lao ardere mai eficientă! Adica motorul va avea peste cu 15% mai multa putere!

Ne optimizăm portofoliul existent de motoare cu ardere pentru mai multă eficiență și emisii mai reduse”, a declarat Oliver Hoffmann, directorul de dezvoltare Audi. „O modalitate prin care facem acest lucru este să creăm bazele tehnice necesare pentru utilizarea combustibililor durabili cum ar fi HVO”.

Sursa aici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here